Suomen Venäjänspanielikerho 

Taustaa kerhon perustamiselle

Suomen Venäjänspanielikerho ry on perustettu vuonna 2011. Syy yhdistyksen perustamiseen on venäjänspanieli Olga, virallinen nimi Grafinya Gabriella Greys (20.05.2004 – 13.04.2016), lisää Olgasta In memoriam sivulla. Olga tuli meille huhtikuussa 2009, yksi venäjänspanieli ei vain riittänyt ja näin Dina tuli perheeseen 2010. Kiertelimme Eestiä, Latviaa sekä Liettuassa näyttelyissä nuoremman venäjäspanieli Dinan kanssa ja välillä Olgakin oli mukana reisussa. Olga oli jo kaiken näyttelyissä saavuttanut niin se sai välillä jäädä kotiin viettämään eläkepäiviä. 

Reissuilla huomattiin kuinka suosittu rotu oli ihan sama mikä maa, kun joku näki koiramme niin johan sieltä tultiin tervehtimään koiria tietysti ja muistiin jäänyt sana krievu spaniel ja mieletön selitys tulva mistä ei valitettavasti jäänyt mitään ymmärrettävää mieleen. Tullissakin rotu tunnistettiin ja tultiin kertomaan kuinka hyvä rotu on (Viron tulli). 

Rekisteröity yhdistys lepäsi edelleen pöytälaatikossa ja seitsemättä vuotta.  Ulkomaan matkojen ja tämän kaiken muun koettuamme ja hankittuamme heinäkuussa 2018 kolmannen venäjänspanielin Blondien niin tulimme siihen tulokseen elokuussa 2018 että nyt laitamme yhdistyksen toimintaan. Päätökseemme oli myös vaikuttamassa se että tapasimme Suomessa ensimmäisen perheemme ulkopuolisen venäjänspanielin Mr Greyn tämäkin tapahtui jo vuonna 2016 joka hurmasi meidät ja Dinan ja myöhemmin myös Blondien .  

Nyt yhdistyksessä on 41 venäjänspanielia (23.03.2021) ja jäseniä 48kpl. 

Tarkoitus

Suomen Venäjänspanielikerho ry tarkoituksena on edistää rodun tunnettavuutta Suomessa, varsinkin kun rotu on 04.04.2019 Suomen Kennelliiton toimesta hyväksytty viralliseksi roduksi Suomeen.  Tavoitteena on myös vahvistaa virallisten rekisteröityjen venäjänspanielien määrää sekä saamaan leveämmän kannan Suomeen mm maahantuonnin ja ulkomailla tehtävien astutusten kautta.

Tavoite

Tavoitteena on että rotu saisi lisää tunnettavuutta sen monipuolisuudesta johtuen sekä hyvästä perusterveydentilasta. Venäjänspanieli sopii moneen, kuten metsästys ja kaikkeen mitä metsällä tehdään, Agility tai NoseWork muu harrastus. Työkoiraksi esimerkiksi tulli ja poliisi, venäjänspanielin herkkää nenää ja erinomaista näköä hyödyntäen.

Lisää tietoa rodusta näillä  kotisivuilla.

Yhdistyksen säännöt linkki

Toimintasuunnitelma 2023

Toimintakertomus 2021

Copyright © 2023