VENÄJÄNSPANIELIPENNUN HANKINTA SUOMESTA TAI ULKOMAILTA

Venäjänspanieli Suomesta

Mikäli olet ensimmäistä kertaa ostamassa koiranpentua ja haluat varmistua useammastakin asiasta liittyen venäjänspanielipennun hankintaan niin ole yhteydessä meihin, Suomen Venäjänspanielikerho ry:hyn.
Suomen Kennelliitto on 12.12.2019 annetulla päätöksellä hyväksynyt Suomen Venäjänspanielikerho ry:n viralliseksi jäsenyhdistykseksi. Rotua harrastavat yhdistykset edistävät edustamiensa rotujen jalostusta ja rotujen harrastamista. Rotua harrastavat yhdistykset ovat oman rotunsa rotujärjestön ja kotipaikkakuntansa kennelpiirin jäseniä.

On hyvä aina olla yhteydessä omaan rotuyhdistykseen.  Rotuyhdistys antaa luotettavaa tietoa rodusta, kasvattajasta sekä myös mahdollisesti tietoa siitä pentueesta josta olet pentua hankkimassa.

Tässä alla linkki Suomen Kennelliiton sivuille jossa paljon hyödyllistä infoa liittyen koiran rekisteröintiin: 

https://www.kennelliitto.fi/koiran-omistaminen/koiran-rekisterointi

Pennut jotka ovat syntyneet Suomessa rekisteröidyistä vanhemmista ja jalostuksessa on noudatettu rodulle määrättyä PEVISA-ohjelmaa, ovat rekisteröity Suomen Kennelliittoon kasvattajan toimesta. 

Venäjänspanielien PEVISA-ohjelma

Kennelliiton hallitus päätti, että venäjänspanielilla on PEVISA-ohjelma kaudelle 1.1.2020 – 31.12.2024. Pentujen vanhemmista tulee olla ennen astutusta annettu lonkkakuvauslausunto ja astutushetkellä voimassa oleva silmätarkastuslausunto. Lonkkaniveldysplasian raja-arvo on aste D (koskee kaikkia rotuja). Tuloksen D saanut koira pitää parittaa tuloksen A saaneen koiran kanssa. Silmätarkastuslausunto ei saa astutushetkellä olla 24 kk vanhempi.

Venäjänspanielipentu ulkomailta

Mikäli olet hankkimassa venäjänspanielipentua ulkomailta muista nämä asiat:

Pennut jotka ovat syntyneet ulkomailla ja täyttävät Suomen Kennelliiton vaatimukset tuontikoira rekisteriin pääsystä,  saa rekisteröityä Suomessa Venäjänspanieliksi.
Varmista että kasvattaja huolehtii että pentu on eläinlääkärin tarkastama, sirutettu. 
Export Pedigree ja maan lemmikkipassi tulee myös kasvattajan kautta.

Tietojemme mukaan Baltian maissa ja Venäjällä ei ole venäjäspanieleille määrätty omaa PEVISA-ohjelmaa. Olisi hyvä että kun ulkomailta tiedustelee pentuja kasvattajalta, niin ilmoittaa että haluaa että vanhemmat olisivat lonkkakuvattuja. Lonkkakuvat pitäisi ottaa  sellainen eläinlääkäri  jolta saa FCI virallisen lomakkeen täytettynä. Tämä lonkkakuvaus ei siis ole pakollista ulkomailla mutta kun pyytää niin se toiminta pikkuhiljaa muuttuu sielläkin. Sama asia koskee myös virallista silmätarkastusta. 

Lisätietoja/kyselyt: Milka Munsterhjelm, 0400 426 491, venajanspanielit@outlook.com

Copyright © 2021