KENNEL TUNTEMATTOMAN

Kasvattaja on allekirjoittanut Suomen Kennelliiton voimassa olevan Kasvattajasitoumuksen.

Olen saanut kennel nimeni Tuntemattoman vuonna 2010 ja samana vuonna syntyi ensimmäinen käyttölinjainen saksanpaimenkoira pentue. Tuohon aikaan harrastin ja kilpailin aktiivisesti Suojelussa. Olen osallistunut kaksi kertaa Saksanpaimenkoirien suojelun Suomen Mestaruuskilpailuihin. Minulla ei ollut tarkoitus ikinä aloittaa kasvattamista. Kohdalleni osui kuitenkin erinomainen narttu, josta moni halusi itselleen koiran. 
Nyt 11 vuotta myöhemmin olen kasvattanut 15 pentuetta ja 100 pentua. Kasvattejani on eri virkakunnilla niin koti kuin ulkomaillakin sekä harrastajilla. Olen käyttökoira ihminen ja käyttökoira jalostuksessa minua kiinnostaa terveyden ja käyttöominaisuuksien vaaliminen.

Olen työskennellyt erikoisetsintäkoira ohjaajana vuodesta 2019. Etsintätyön kouluttaminen on vienyt minut mukanaan vaikka edelleen koulutan myös omia kasvattejani suojeluun. Haluan myös oppia kouluttamisesta ja eläimistä. Tästä syystä aloin vuonna 2020 miettimään itselleni toista rotua joka soveltuisi juurikin etsintä työhön, sekä myös metsästykseen. Metsästyskoira kouluttamisesta en tiedä mitään, joten siinä on hyvät lähtökohdat uuden oppimiselle. 

Rotua miettiessäni tietooni tuotiin venäjänspanieli. Työkaveri olivat nähneet niitä Venäjällä erikoisetsintäkoirina. Olin tutustunut perinteisiin spanieli rotuihin joita Suomessa jo ennestään oli. 

Venäjänspanieli alkoi kiinnostamaan minua rodun nuoruuden, terveyden, koon ja käyttöominaisuuksien suhteen. Tästä syystä aloin etsimään pentua itselleni.
Ulkomaisten kontaktien kautta sain varattua narttu pennun Virosta Hunter Dy kennelistä. Varauksen tein vuoden vaihteessa 2020-2021. Tietämättä sen enempää pennun sukulinjoista, käyttöominaisuuksista jne. Luotin omiin kontakteihini. 

Pennun, Hunter Dy Golden Euro “Noppa”, hain Suomeen 30.09.2021. 


KENNEL TUNTEMATTOMAN

Jussi Planting
045 888 7728
kennel.tuntemattoman@gmail.com
Kokki-Hennan tie 261
16510 Luhtikylä

Noppa on tätä kirjoitettaessa vajaa 5 kuukautta vanha. Luonteeltaan se on avoin, rohkea, utelias, sekä kohtalaisen kova koira. Se on helposti motivoitavissa ja sillä on korkea työskentely motivaatio. Sillä ei ole minkäänlaisia ongelmia alustoilla. Se oppii uudet asiat suhteellisen nopeasti. Sillä on luontainen nouto. Noppa on myös ollut terve. 

Nopan koulutus on aloitettu perus arkihallinnalla. Se tulee korkeasta häiriöstä pillillä luokse sekä häiriöttömässä tilassa osaa pillillä istua. Teknisiä valmiuksia etsintä työhön on koulutettu alusta asti. Se osaa ilmaista, istuu ja jäätyy, sekä tehdä lyhyitä kohdennettuja etsintöjä. Sille on myös opetettu tottelevaisuusliikkeitä perusasento ja seuraamisen alkeita. 

Tällä hetkellä Nopan luonne, käytös ja terveydelliset asiat ovat sellaisia joita mielestäni käyttökoirajalostukseen valittavilta koirilta tulee vaalia. 

Tilanteet voivat muuttua, mutta suunnitelmissa on tehdä ensimmäinen venäjänspanieli pentue kennelini nimiin vuonna 2023-2024. 

Nopalla  Instagramissa oma sivu: k9noppa

Copyright © 2023