YHDISTYKSEN JÄSENKOIRAT

Yhdistyksemme jäsenten venäjänspanielien kuvagalleria. Gallerian sivulle Jäsenkoirat lisäämme mielellämme koirasi kuvia ja muita tietoja, joita haluat jakaa muiden kanssa koirastasi. Lähetä meille kuvia ja tekstiä koirastasi, jotka haluat lisättäväksi sivustolle. 

Dogs name/Koiran nimi: HeJW-21 Lintubongarin Artemis
Nickname/Kutsumanimi: Lycka
Dog info/ Koira info: Lycka tyttö on syntynyt 13.02.21 Espoossa. Lyckan vanhemmat ovat emo Magic Miriam Gucci Star (Blondie) ja isä Vilivalla Houp (Aresti). Lycka asuu nyt perheineen ja uuden ISO-siskon springerspanieli Pennin kanssa Vihdissä. Lycka saavutti joulukuussa tittelin HeJW-21, eli Helsinki Junior Winner 2021 Helsingin Messukeskuksessa.

Lycka (Lintubongarin Artemis s. 13.2.2021) oli hartaasti odotettu pentu. Lycka tuli meille perheenjäseneksi ja harrastuskaveriksi. Perheeseemme kuului entuudestaan englanninspringerspanieli Penni ja Lycka pääsikin heti kun tuli kotiin treenihalleille tutustumaan.  

Lycka on osoittautunut ihanaksi harrastuskoiran aluksi. Lycka on aina innoissaan mukaan lähdössä, haluaa miellyttää, on rohkea ja palautuu todella nopeasti myös vähän jännittävistä asioista. Lyckan päälajina tulee olemaan agility. Junnu onkin osoittanut olevansa nopea ja välillä jopa jo irtoaa hienosti. Moni onkin kentän vieressä ihastellut Lyckan nopeutta ja intoa tehdä yhdessä, Lyckan korkeutta onkin jännätty isommalla porukalla, rotumääritelmän mukaan kun se liikkuu 38-45cm ja medikoiran säkä pitäisi olla alle 43cm. Mutta Lycka näyttää jäävän mediksi!  

Agilityn ohella treenailemme rally-tokoa. Lycka on todella nopea oppimaan ja monesti pari onnistunutta toistoa riittää niin koira on jo hoksannut mitä vaaditaan. Olemme myös treenaileet mejää sekä noseworkin alkeita. Lycka rakastaa kaikkea mitä hänen kanssaan lähtee tekemään! Saakin nähdä mitä kaikkea innostumme kokeilemaan.  

Lycka on myös pennusta lähtien treenaillut näyttelyitä varten. Rodussa ihastuimmekin siihen, että venäjänspaneleita ei ole eroteltu näyttö- ja käyttöpuoleen. Näyttelytreenit ovat myös olleet pennulle ja nuorelle koiralle hyvää sosiaalistamista ja käsittelytreeniä. Kasvattajat eivät paljoa tarvinneet innostaa viedä koira näyttelyihin, olemme kerenneet käymään kahdesti pentuluokassa ja kahdesti junioriluokassa.  

Venäjänspanieli on juuri mitä haimmekin, aktiivinen harrastuskoira joka on valmis aina kaikkeen! Meitä saa aina nykäistä hihasta ja tulla juttelemaan.  

Terkuin: Johanna, Pietari, Penni ja Lycka 

Näyttelyt:

Hyvinkää KR 18.09.2021: KP, ROP

Helsinki Winner 2021: HeJW-2021

Kansainvälinen näyttely 28.05.2022 Kontiolahti (Suvikarelia 2022) : SA, ROP, JUN ROP, SERT, JUN-SERT

Videoita Lyckan ensimmäisiä ratapätkiä agilityssä:
Agility 06.07.2021
Agility 20.09.2021
Agility 04.10.2021

Videoita:
Uima-allas                                       Lycka ja “isosisko” springeri Penni (4 videoa)
Jälkiharjoittelua ikä 3kk        
Lycka ja Ipa kaveri sisällä ja ulkona
Harjotteita 3 eri                           Vesikuppileikki
Lycka Agillity ym

 

Dogs name/Koiran nimi: Lintubongarin Adonis
Nickname/Kutsumanimi: Slava
Dog info/ Koira info: Slava poika on syntynyt 13.02.21 Espoossa. Slavan vanhemmat ovat emo Magic Miriam Gucci Star (Blondie) ja isä Vilivalla Houp (Aresti).

Slava asuu nyt perheineen Helsingissä.

Slava:

Slava tuli meidän kahden aikuisen perheeseen huhtikuussa 2021. Pentuaika meni lopulta nopeasti ja kohta meillä on jo 2-vuotias aikuinen koira. Slava on luonteeltaan helposti innostuva, rohkea ja myös hieman itsepäinen. Oppiminen on ollut nopeaa sekä Slavalla että omistajilla. Arkitottelevaisuus on hyvällä mallilla, vaikka viime aikoina kotinurkilla lenkkeillessä jotkut uroskoirat saavat kuulla kunniansa. Olemme harrastaneet noseworkia ja Slava on taitava nenätyöläinen. Nosework kisoihin emme ole vielä ehtineet, mutta sekin saattaa tulevaisuudessa olla edessä. Virallinen näyttelyura alkoi elokuussa 2022 Kuopion Sawo Show’ssa ja menestys oli taattu. Komea poika on saavuttanut useita palkintoja ja viimeisimpinä titteleinä Koiramessuilta PMV-22 ja V-22. Slavan varsinainen titteli on kuitenkin kotikoira. Parasta on se, että Slava on sisällä rauhallinen sylikoira, mutta kun asioita tehdään, ne tehdään sata lasissa. Riistavietti kotikoiralla on kova ja rauhoittumista tällä saralla on jouduttu harjoittelemaan. Paikallaan istuvista rusakoista mennään nykyisin jo ilman ajohaukkua ohi. Kutsumattomia vieraita meille ei tule, siitä Slava pitää huolen eli vahtiviettiä löytyy. Vieraat ihmiset ovat välillä epäilyttäviä ja niitä pitää saada haistella omassa tahdissa. Yhteenvetona Slava on aktiivinen ja mukava perheenjäsen, jota ilman elämä olisi paljon tylsempää. Terveisin Sini, Lauri ja Slava 

Näyttelyt:

Lahden Pentunäyttely 05.09.2021: KP, VSP

Videot:
Slava missä nami

 

Dogs name/Koiran nimi: Lintubongarin Ariadne
Nickname/Kutsumanimi: Aava
Dog info/ Koira info: Aava tyttö on syntynyt 13.02.21 Espoossa. Aavan vanhemmat ovat emo Magic Miriam Gucci Star (Blondie) ja isä Vilivalla Houp (Aresti).

Aava asuu nyt perheineen Järvenpäässä.

Videoita:
Altaassa jotain                         Koirapainia!   
Tuolla on nameja!!
                6kk kunniaksi kyyhkysenrintaa
Peltokatselmus                       Outo eläin
Muru-siskoa läppärillä        Nouto         

Dogs name/Koiran nimi: Lintubongarin Athene
Nickname/Kutsumanimi: Venja
Dog info/ Koira info: Venja tyttö on syntynyt 13.02.21 Espoossa. Venjan vanhemmat ovat emo Magic Miriam Gucci Star (Blondie) ja isä Vilivalla Houp (Aresti).

Venja asuu nyt perheensä ja ISO-veikan saksanseisoja Keken kanssa Kiuruvedellä.

Videot:
Tutustuu kotiinsa
                                             Vapaus ja pilli toimii
Vielä vesi jännittää                                          Etupiha katselmus
“isoveli” saksanseisoja Keke painia        Ulkona “iso veli” Keken kanssa
Nyt uidaan!!                                                        Oma häntä on parasta

Dogs name/Koiran nimi: V-21 JV-21 Lintubongarin Afrodite
Nickname/Kutsumanimi: Muru
Dog info/ Koira info: Muru tyttö syntyi 13.02.21 Espoossa. Murun vanhemmat ovat emo Magic Miriam Gucci Star (Blondie) ja isä Vilivalla Houp (Aresti).

Muru asuu nyt  perheineen Espoossa. Muru saavutti joulukuussa tittelit V-21 ja JV-21 eli Voittaja 2021 ja Juniori Voittaja 2021 Helsingin Messukeskuksessa.

Omistaja lertoo:

Muru esiteltiin jo pentulaatikossa A-pentueen missinä, ja pieneksi yllätykseksi tämä karvakorvainen ja veijarimainen prinsessa päätyi perheeseemme. Meille tärkeää oli löytää aktiivinen ja iloinen koira, joka viihtyisi kouluikäisten lasten kanssa, ja jonka kanssa olisi mahdollista ulkoilla yhdessä ja harrastaa jotain. Venäjänspanielirotu on täyttänyt nämä kaikki odotukset ja enemmänkin. Emme olleet suunnitelleet etukäteen mitään tiettyä harrastusta, vaan tärkeintä oli, että koira pitäisi itse tekemisestä niin paljon, että siitä tulisi hauskaa kaikille.

Muru on osoittautunut todella innokkaaksi tekemään mitä tahansa omistajiensa kanssa, ja olemmekin käyneet hänen kanssaan pentukoulutuksen jälkeen agilityssä, noseworkissä ja näyttelyissä. Kun reppua pakataan lähtöä varten, Muru suorastaa kihisee innostusta. Haastavinta on ollut ehkä vireen hallinta, innostus kun voi purkautua odotushetkissä omistajan haukkukäskyttämisenä. Muru ei voi ymmärtää, miksi ei voisi vaan koko ajan tehdä sitä, mitä on tultu tekemään. Yhteisen tekemisen lisäksi luonnossa liikkuminen ja koirakavereiden kanssa telmiminen tekee Murun onnelliseksi.

Kotona Muru on ihana perhekoira, joka on oppinut namien motivoimana aikamoisen määrän hyödyllisiä ja hyödyttömiä temppuja. Uuden oppiminen on Murun mielestä erittäin hauskaa, mutta pieni jäynänteko kuten hanskojen varastaminen vielä huvittavampaa. Venäjänspanielit ovat vieraita kohtaan usein varauksellisia ja voivat puolustaa reviiriään ja perhettään tunkeilijoita vastaan. Monelle rodun ihmettelijälle olemme todenneet, että vaikka rotu muistuttaa cockerspanieleita ulkoisesti, ovat nämä työkoirinakin käytetyt spanielit perusluonteeltaan kipakampia. Se tulee huomioida myös kasvatuksessa, jotta koira löytää oman paikkansa perheessä. Vaikka vieraat ihmiset eivät aina ole mieleen, Muru on kuitenkin käyttäytynyt erinomaisesti esimerkiksi näyttelytuomareiden kanssa.

Murun näyttelymenestys on ollut meille todennäköisesti suurempi yllätys kuin sitä ennakoineille kasvattajille. Vaikka meillä ei ollut oikein käsitystä koiranäyttelyistä ja suhtautuminen oli hieman varauksellista, olemme löytäneet oman tavan osallistua niihin. Venäjänspanieli ei-turkkirotuna ja vapaasti seisotettavana on melko helppo esitettävä myös kokemattomammalle. Olemme omalla rennohkolla tyylillämme edenneet ensimmäisenä venäjänspanielina jopa Messukeskuksen suuren koiranäyttelyn noutavien, ylösajavien ja vesikoirien FCI8-ryhmäkilpailuun. Se oli todella mieleenpainuva ja hauska kokemus, erityisesti kun Muru näytti viihtyvän myös isommissa parrasvaloissa. Näyttely- ja muuta harrastustoimintaa tulemme jatkamaan tulevaisuudessakin Murun ehdoilla.

Näyttelyt:

Lahden Pentunäyttely 05.09.2021: KP, ROP.

Kotkan Ruusu 02.10.2021: KP, ROP

Helsinki Voitta 2021: SA, ROP, SERT

HAMINA KR 14.05.2022: SA, ROP, JUN ROP, SERT, JUN-SERT


Videot:
Anna tassu
                                   Missä eväät
Kuono töissä                               Piilosta
Missä piilo                                    Muru ja siskot Aava ja Lycka

Dogs name/Koiran nimi: Hunter Dy Fiona
Nickname/Kutsumanimi: Fiona
Dog info/ Koira info: Fiona on syntynyt 04.05.20, Virossa. Fiona asuu nyt perheineen Raahessa.

Videot:
Noudon uinnin alkeet                                  Uiden nouto

Dogs name/Koiran nimi: Mirabella
Nickname/Kutsumanimi: Yuki
Dog info/ Koira info: Yuki tyttö on syntynyt 25.03.21 Pietarissa. Yuki asuu nyt perheineen Raisiossa.

Yuki on koirana tasapainoinen pidättyväinen koira, joka tietää oman arvonsa. Hän on todella fiksu ja on oppinut hyvin nopeasti hänelle opetetut käskyt. Yuki rakastaa köllötellä meidän kanssamme sängyssä, mutta ei pidä kun häntä häiritään. Sänkyyn  Yuki tuo aina välillä leluja, sukkia ja kaikenlaista muuta. Näitä aarteitaan hän sitten vartioi muristen Taigalle.

Välillä kotona Yuki käyttäytyy kuin oikea prinsessa, joka ei millään halua mennä ulos  ja ulkona hän leiki muiden koirien kanssa (paitsi Taigan). Kuitenkin kun Yuki pääsee juoksemaan vapaana hän on kuin eri koira. Joskus vaikuttaa siltä, ettei hän koskaan väsy, hän on juossut  jopa 16 km ja silti haluaisi juosta lisää.

Sanomme Yukia aina välillä bodybuilderiksi.

Yuki olisi taitava metsästäjä. Pellolla hän liikkuu siksakkia mallilla etsimässä riistaa koko lenkin aikana. Yuki palaa aina omistajan luokse takaisin. Tämä koira kuitenkin tykkää ajatella itse ja on aika itsenäinen päätöksissään.

Dogs name/Koiran nimi: Guru
Nickname/Kutsumanimi: Maru
Dog info/ Koira info: Maru poika on syntynyt 08.03.21 Krasnodar, Venäjä. Maru asuu nyt perheineen Paraisilla.

Dogs name/Koiran nimi: Hunter dy Golden Euro
Nickname/Kutsumanimi: Noppa
Dog info/ Koira info: Noppa tyttö on syntynyt 29.07.2021 Eestissä, Hunter dy kennelissä.
Noppa asuu nyt perheineen lähellä Hollolaa. Noppa harrastaa ja kouluttautuu erityisetsintään.

Noppa on tätä kirjoitettaessa vajaa 5 kuukautta vanha. Luonteeltaan se on avoin, rohkea, utelias, sekä kohtalaisen kova koira. Se on helposti motivoitavissa ja sillä on korkea työskentely motivaatio. Sillä ei ole minkäänlaisia ongelmia alustoilla. Se oppii uudet asiat suhteellisen nopeasti. Sillä on luontainen nouto. Noppa on myös ollut terve. 

Nopan koulutus on aloitettu perus arkihallinnalla. Se tulee korkeasta häiriöstä pillillä luokse sekä häiriöttömässä tilassa osaa pillillä istua. Teknisiä valmiuksia etsintä työhön on koulutettu alusta asti. Se osaa ilmaista, istuu ja jäätyy, sekä tehdä lyhyitä kohdennettuja etsintöjä. Sille on myös opetettu tottelevaisuusliikkeitä perusasento ja seuraamisen alkeita. 

Tällä hetkellä Nopan luonne, käytös ja terveydelliset asiat ovat sellaisia joita mielestäni käyttökoirajalostukseen valittavilta koirilta tulee vaalia. 

 

Instagram: Noppa

Videot:

Noutoharjoitus        Nenätyöskentelyä 1

Nenätyöskentely 2

Dogs name/Koiran nimi: Lempi
Nickname/Kutsumanimi: Helmi
Dog info/ Koira info: Helmi tyttö on syntynyt 23.04.2021 ja  asustelee omistajansa kanssa Helsingissä. Helmi on pennusta saakka ollut melko itsenäinen, leikkisä ja avoin, lähes kaikkia rakastava tyttö. Toki osa uusista asioista on alkuun vähän jännittänytkin. 

Koiraystävistä paras on kultainennoutaja Vilma, myös lapsista Helmi tykkää todella paljon. Omistajan ja läheisten kanssa liikutaan luonnossa, kesäisin päästään merelle. Myös koirapuistot ovat Helmin mieleen. 

Mahdollisesti tulevat harrastukset ovat harkinnassa, vielä harjoitellaan perus tottelevaisuutta. 

Kärsivällisyys lisääntyy pikkuhiljaa ja  

Helmi vaikuttaa kovin älykkäältä. Tuntuukin siltä, ettei tätä koiraa niin vain huijata! Helmin melko voimakas riistavietti tuli ilmi jo hyvin nuorella iällä ja Helmi osaa olla myös itsepäinen. 

Helmi on kaikinpuolin ihastuttava nuori tyttö! 

Dogs name/Koiran nimi: Zorro
Nickname/Kutsumanimi: Urpo
Dog info/ Koira info: Urpo poika on syntynyt 23.04.2021 Nummelassa ja asustaa tällä hetkellä perheineen Raumalla.

Urpo on rohkea ja innokas poika, kaikessa mukana. Viihtyy vapaana metsässä yhtä hyvin kuin kävely lenkeillä kyläraitilla.

Ukkosmyräkät taikka rakettien pauke, ei rohkeaa Urpoamme ole hätkähdyttänyt, sen enempää kuin vieraat paikatkaan kunhan ns. “omaa väkeä” on lähellä, mutta vieraat ihmiset tai harvemmin tavattavat tuttavamme kaikottavat Urposta sekä rohkeuden että innokkuuden. Ehkä pitkän harkinnan jälkeen saattaa jopa hieman heiluttaa häntäänsä, mieluiten Urpo on reagoimatta uusiin/vieraampiin ihmisiin. Linnut kiinnostavat Urpoa kovasti.

Aivan ihana energia pakkaus joka olemassa olollaan tuo valoa elämäämme ( ehkä välillä myös harmaita hiuksia).

Dogs name/Koiran nimi: Arni
Nickname/Kutsumanimi: Arni
Dog info/ Koira info: Arni poika on syntynyt 16.12.2021 Vaasassa ja asu nyt perheineen Nivalassa.

Päivitys 2022 kesä: Arnista on kuoritumassa hyvää vauhtia hyvä metsästyskoira nenä toimii ja noudetaan jo hyvin..mutta ei enään vieraista ihmisistä niin innostu heti mutta vähän kun haistellaan niin ollaan jo kavereita niinkuin näillä vissiin on tapana 🙂

Arni on iloinen, leikkisä, tosi nopea oppimaan asioita nuoreksi koiraksi ja myös tulee kaikkien kanssa toimeen..oli kyseessä sitten ihminen tai toinen koira.

 Instagram: Arni

Videot:

Arni tutustuu cockereihin   Pedin muokkausta

Noutoharjoitus   Linnunlaulu rauhallisesti kuunnellen

Dogs name/Koiran nimi: Aura
Nickname/Kutsumanimi: Iita
Dog info/ Koira info: Iita tyttö on syntynyt 16.12.2021 Vaasassa ja asu nyt perheineen Kangasalalla.

Iita on iloinen ja eloisa pentu. Hän on tarkkaavainen ja oppii nopeasti. Vauhdikkaat leikit ovat Iitalle mieleen, mutta myös sylissä oleskelu on Iitan lempipuuhaa. 

Dogs name/Koiran nimi: Ais
Nickname/Kutsumanimi: Igor 
Dog info/ Koira info: Igor poika on syntynyt 16.12.2021 Vaasassa ja asuu perheineen nyt Rovaniemellä

Instagram: Igor

Videot:

Pedille kyytiä

Dogs name/Koiran nimi: Ars
Nickname/Kutsumanimi: Arska 
Dog info/ Koira info: Arska poika on syntynyt 16.12.2021 Vaasassa ja asuu nyt perheineen Mikkelissä.

Dogs name/Koiran nimi: Aik
Nickname/Kutsumanimi: Väinö
Dog info/ Koira info: Väinö poika on syntynyt 16.12.2021 Vaasassa ja asuu nyt perheineen Vantaalla.

Väinö on älykäs iloinen, suhtautuu ihmisiin ja koiriin suurella ystävällisyydellä. Väinö on oppinut hienosti ja nopeasti pillin ja naksuttimen. Pehmolelut ovat kovasti mieleen, mutta pallot, pahvipaketit ja purtilot ovat kaikista parhaat pelivälineet. Vantaan sanomia selataan myös kovasti.

Videot:

Pitkospuilla

Copyright © 2023