YHDISTYKSEN JÄSENKOIRAT

Yhdistyksemme jäsenten venäjänspanielien kuvagalleria. Gallerian sivulle Jäsenkoirat lisäämme mielellämme koirasi kuvia ja muita tietoja, joita haluat jakaa muiden kanssa koirastasi. Lähetä meille kuvia ja tekstiä koirastasi, jotka haluat lisättäväksi sivustolle. 

Dogs name/Koiran nimi: Kaja
Nickname/Kutsumanimi: Kaja
Dog info/ Koira info: Kaja tyttö on syntynyt 28.04.18 Rääkkylässä. Kaja asuu perheineen Heinolassa.

Dogs name/Koiran nimi: HeJW-21 Lintubongarin Artemis
Nickname/Kutsumanimi: Lycka
Dog info/ Koira info: Lycka tyttö on syntynyt 13.02.21 Espoossa. Lyckan vanhemmat ovat emo Magic Miriam Gucci Star (Blondie) ja isä Vilivalla Houp (Aresti). Lycka asuu nyt perheineen ja uuden ISO-siskon springerspanieli Pennin kanssa Vihdissä. Lycka saavutti joulukuussa tittelin HeJW-21, eli Helsinki Junior Winner 2021 Helsingin Messukeskuksessa.

Lycka (Lintubongarin Artemis s. 13.2.2021) oli hartaasti odotettu pentu. Lycka tuli meille perheenjäseneksi ja harrastuskaveriksi. Perheeseemme kuului entuudestaan englanninspringerspanieli Penni ja Lycka pääsikin heti kun tuli kotiin treenihalleille tutustumaan.  

Lycka on osoittautunut ihanaksi harrastuskoiran aluksi. Lycka on aina innoissaan mukaan lähdössä, haluaa miellyttää, on rohkea ja palautuu todella nopeasti myös vähän jännittävistä asioista. Lyckan päälajina tulee olemaan agility. Junnu onkin osoittanut olevansa nopea ja välillä jopa jo irtoaa hienosti. Moni onkin kentän vieressä ihastellut Lyckan nopeutta ja intoa tehdä yhdessä, Lyckan korkeutta onkin jännätty isommalla porukalla, rotumääritelmän mukaan kun se liikkuu 38-45cm ja medikoiran säkä pitäisi olla alle 43cm. Mutta Lycka näyttää jäävän mediksi!  

Agilityn ohella treenailemme rally-tokoa. Lycka on todella nopea oppimaan ja monesti pari onnistunutta toistoa riittää niin koira on jo hoksannut mitä vaaditaan. Olemme myös treenaileet mejää sekä noseworkin alkeita. Lycka rakastaa kaikkea mitä hänen kanssaan lähtee tekemään! Saakin nähdä mitä kaikkea innostumme kokeilemaan.  

Lycka on myös pennusta lähtien treenaillut näyttelyitä varten. Rodussa ihastuimmekin siihen, että venäjänspaneleita ei ole eroteltu näyttö- ja käyttöpuoleen. Näyttelytreenit ovat myös olleet pennulle ja nuorelle koiralle hyvää sosiaalistamista ja käsittelytreeniä. Kasvattajat eivät paljoa tarvinneet innostaa viedä koira näyttelyihin, olemme kerenneet käymään kahdesti pentuluokassa ja kahdesti junioriluokassa.  

Venäjänspanieli on juuri mitä haimmekin, aktiivinen harrastuskoira joka on valmis aina kaikkeen! Meitä saa aina nykäistä hihasta ja tulla juttelemaan.  

Terkuin: Johanna, Pietari, Penni ja Lycka 

Videoita Lyckan ensimmäisiä ratapätkiä agilityssä:
Agility 06.07.2021
Agility 20.09.2021
Agility 04.10.2021

Videoita:
Uima-allas                                       Lycka ja “isosisko” springeri Penni (4 videoa)
Jälkiharjoittelua ikä 3kk        
Lycka ja Ipa kaveri sisällä ja ulkona
Harjotteita 3 eri                           Vesikuppileikki
Lycka Agillity ym

 

Dogs name/Koiran nimi: Lintubongarin Adonis
Nickname/Kutsumanimi: Slava
Dog info/ Koira info: Slava poika on syntynyt 13.02.21 Espoossa. Slavan vanhemmat ovat emo Magic Miriam Gucci Star (Blondie) ja isä Vilivalla Houp (Aresti).

Slava asuu nyt perheineen Helsingissä.

Videot:
Slava missä nami

 

Dogs name/Koiran nimi: Lintubongarin Ariadne
Nickname/Kutsumanimi: Aava
Dog info/ Koira info: Aava tyttö on syntynyt 13.02.21 Espoossa. Aavan vanhemmat ovat emo Magic Miriam Gucci Star (Blondie) ja isä Vilivalla Houp (Aresti).

Aava asuu nyt perheineen Järvenpäässä.

Videoita:
Altaassa jotain                         Koirapainia!   
Tuolla on nameja!!
                6kk kunniaksi kyyhkysenrintaa
Peltokatselmus                       Outo eläin
Muru-siskoa läppärillä        Nouto         

Dogs name/Koiran nimi: Lintubongarin Athene
Nickname/Kutsumanimi: Venja
Dog info/ Koira info: Venja tyttö on syntynyt 13.02.21 Espoossa. Venjan vanhemmat ovat emo Magic Miriam Gucci Star (Blondie) ja isä Vilivalla Houp (Aresti).

Venja asuu nyt perheensä ja ISO-veikan saksanseisoja Keken kanssa Kiuruvedellä.

Videot:
Tutustuu kotiinsa
                                             Vapaus ja pilli toimii
Vielä vesi jännittää                                          Etupiha katselmus
“isoveli” saksanseisoja Keke painia        Ulkona “iso veli” Keken kanssa
Nyt uidaan!!                                                        Oma häntä on parasta

Dogs name/Koiran nimi: V-21 JV-21 Lintubongarin Afrodite
Nickname/Kutsumanimi: Muru
Dog info/ Koira info: Muru tyttö syntyi 13.02.21 Espoossa. Murun vanhemmat ovat emo Magic Miriam Gucci Star (Blondie) ja isä Vilivalla Houp (Aresti).

Muru asuu nyt  perheineen Espoossa. Muru saavutti joulukuussa tittelit V-21 ja JV-21 eli Voittaja 2021 ja Juniori Voittaja 2021 Helsingin Messukeskuksessa.

Videot:
Anna tassu                                   Missä eväät
Kuono töissä                               Piilosta
Missä piilo                                    Muru ja siskot Aava ja Lycka

Dogs name/Koiran nimi: Hunter Dy Fiona
Nickname/Kutsumanimi: Fiona
Dog info/ Koira info: Fiona on syntynyt 04.05.20, Virossa. Fiona asuu nyt perheineen Raahessa.

Videot:
Noudon uinnin alkeet                                  Uiden nouto

Dogs name/Koiran nimi: Mirabella
Nickname/Kutsumanimi: Yuki
Dog info/ Koira info: Yuki tyttö on syntynyt 25.03.21 Pietarissa. Yuki asuu nyt perheineen Raisiossa.

Yuki on koirana tasapainoinen pidättyväinen koira, joka tietää oman arvonsa. Hän on todella fiksu ja on oppinut hyvin nopeasti hänelle opetetut käskyt. Yuki rakastaa köllötellä meidän kanssamme sängyssä, mutta ei pidä kun häntä häiritään. Sänkyyn  Yuki tuo aina välillä leluja, sukkia ja kaikenlaista muuta. Näitä aarteitaan hän sitten vartioi muristen Taigalle.

Välillä kotona Yuki käyttäytyy kuin oikea prinsessa, joka ei millään halua mennä ulos  ja ulkona hän leiki muiden koirien kanssa (paitsi Taigan). Kuitenkin kun Yuki pääsee juoksemaan vapaana hän on kuin eri koira. Joskus vaikuttaa siltä, ettei hän koskaan väsy, hän on juossut  jopa 16 km ja silti haluaisi juosta lisää.

Sanomme Yukia aina välillä bodybuilderiksi.

Yuki olisi taitava metsästäjä. Pellolla hän liikkuu siksakkia mallilla etsimässä riistaa koko lenkin aikana. Yuki palaa aina omistajan luokse takaisin. Tämä koira kuitenkin tykkää ajatella itse ja on aika itsenäinen päätöksissään.

Dogs name/Koiran nimi: Zara
Nickname/Kutsumanimi: Taiga
Dog info/ Koira info: Taiga tyttö on syntynyt 18.06.21 Pietarissa. Taiga asuu nyt perheineen Raisiossa.

Taiga tuli meille toisena  koirana Yukin kaveriksi ja heillä onkin ikäeroa vain 3kk. Taiga on luonteeltaan hieman herkkä ja helposti stressaava koira. Siitä huolimatta Taiga on superseurallinen ja hellä. Yleensä hän nuolee vieraankin henkilön puhtaaksi päästä varpaisiin.

Verrattuna Yukiin, Taiga on meidän perheen seurapiiri perhonen, joka tulee toimeen kaikkien kanssa.

Jos Taigalla on todella kova nälkä, hän saattaa  syödä Yukinkin ruoan ja sitten vielä nuolla lattian sekä jääkaapin puhtaaksi.

Taigalle lumi on jotakin käsittämätöntä, sillä hän pystyy viettämään lumessa tuntikausia kierien ja kaivaen sitä eikä hän silti kyllästy. Taigallakin on tapana kanniskella kaikenlaisia tavaroita, kuten kenkiä ja hanskoja.

Dogs name/Koiran nimi: Guru
Nickname/Kutsumanimi: Maru
Dog info/ Koira info: Maru poika on syntynyt 08.03.21 Krasnodar, Venäjä. Maru asuu nyt perheineen Paraisilla.

Dogs name/Koiran nimi: Hunter dy Golden Euro
Nickname/Kutsumanimi: Noppa
Dog info/ Koira info: Noppa tyttö on syntynyt 29.07.2021 Eestissä, Hunter dy kennelissä.
Noppa asuu nyt perheineen lähellä Hollolaa. Noppa harrastaa ja kouluttautuu erityisetsintään.

Noppa on tätä kirjoitettaessa vajaa 5 kuukautta vanha. Luonteeltaan se on avoin, rohkea, utelias, sekä kohtalaisen kova koira. Se on helposti motivoitavissa ja sillä on korkea työskentely motivaatio. Sillä ei ole minkäänlaisia ongelmia alustoilla. Se oppii uudet asiat suhteellisen nopeasti. Sillä on luontainen nouto. Noppa on myös ollut terve. 

Nopan koulutus on aloitettu perus arkihallinnalla. Se tulee korkeasta häiriöstä pillillä luokse sekä häiriöttömässä tilassa osaa pillillä istua. Teknisiä valmiuksia etsintä työhön on koulutettu alusta asti. Se osaa ilmaista, istuu ja jäätyy, sekä tehdä lyhyitä kohdennettuja etsintöjä. Sille on myös opetettu tottelevaisuusliikkeitä perusasento ja seuraamisen alkeita. 

Tällä hetkellä Nopan luonne, käytös ja terveydelliset asiat ovat sellaisia joita mielestäni käyttökoirajalostukseen valittavilta koirilta tulee vaalia. 

 


Nopalla Instagramissa oma sivu: k9noppa

Videot:
Noutoharjoitus

Dogs name/Koiran nimi: Lempi
Nickname/Kutsumanimi: Helmi
Dog info/ Koira info: Helmi tyttö on syntynyt 23.04.2021 ja  asustelee omistajansa kanssa Helsingissä. Helmi on pennusta saakka ollut melko itsenäinen, leikkisä ja avoin, lähes kaikkia rakastava tyttö. Toki osa uusista asioista on alkuun vähän jännittänytkin. 

Koiraystävistä paras on kultainennoutaja Vilma, myös lapsista Helmi tykkää todella paljon. Omistajan ja läheisten kanssa liikutaan luonnossa, kesäisin päästään merelle. Myös koirapuistot ovat Helmin mieleen. 

Mahdollisesti tulevat harrastukset ovat harkinnassa, vielä harjoitellaan perus tottelevaisuutta. 

Kärsivällisyys lisääntyy pikkuhiljaa ja  

Helmi vaikuttaa kovin älykkäältä. Tuntuukin siltä, ettei tätä koiraa niin vain huijata! Helmin melko voimakas riistavietti tuli ilmi jo hyvin nuorella iällä ja Helmi osaa olla myös itsepäinen. 

Helmi on kaikinpuolin ihastuttava nuori tyttö! 

Dogs name/Koiran nimi: Zorro
Nickname/Kutsumanimi: Urpo
Dog info/ Koira info: Urpo poika on syntynyt 23.04.2021 Nummelassa ja asustaa tällä hetkellä perheineen Raumalla.

Urpo on rohkea ja innokas poika, kaikessa mukana. Viihtyy vapaana metsässä yhtä hyvin kuin kävely lenkeillä kyläraitilla.

Ukkosmyräkät taikka rakettien pauke, ei rohkeaa Urpoamme ole hätkähdyttänyt, sen enempää kuin vieraat paikatkaan kunhan ns. “omaa väkeä” on lähellä, mutta vieraat ihmiset tai harvemmin tavattavat tuttavamme kaikottavat Urposta sekä rohkeuden että innokkuuden. Ehkä pitkän harkinnan jälkeen saattaa jopa hieman heiluttaa häntäänsä, mieluiten Urpo on reagoimatta uusiin/vieraampiin ihmisiin. Linnut kiinnostavat Urpoa kovasti.

Aivan ihana energia pakkaus joka olemassa olollaan tuo valoa elämäämme ( ehkä välillä myös harmaita hiuksia).

Dogs name/Koiran nimi: Arni
Nickname/Kutsumanimi: Arni
Dog info/ Koira info: Arni poika on syntynyt 16.12.2021 Vaasassa ja asu nyt perheineen Nivalassa.

Arni on iloinen, leikkisä, tosi nopea oppimaan asioita nuoreksi koiraksi ja myös tulee kaikkien kanssa toimeen..oli kyseessä sitten ihminen tai toinen koira,

Dogs name/Koiran nimi: Aura
Nickname/Kutsumanimi: Iita
Dog info/ Koira info: Iita tyttö on syntynyt 16.12.2021 Vaasassa ja asu nyt perheineen Kangasalalla.

Iita on iloinen ja eloisa pentu. Hän on tarkkaavainen ja oppii nopeasti. Vauhdikkaat leikit ovat Iitalle mieleen, mutta myös sylissä oleskelu on Iitan lempipuuhaa. 

Dogs name/Koiran nimi: Ais
Nickname/Kutsumanimi: Igor 
Dog info/ Koira info: Igor poika on syntynyt 16.12.2021 Vaasassa ja asuu perheineen nyt Rovaniemellä

Dogs name/Koiran nimi: Ars
Nickname/Kutsumanimi: Arska 
Dog info/ Koira info: Arska poika on syntynyt 16.12.2021 Vaasassa ja asuu nyt perheineen Mikkelissä.

Dogs name/Koiran nimi: Aik
Nickname/Kutsumanimi: Väinö
Dog info/ Koira info: Väinö poika on syntynyt 16.12.2021 Vaasassa ja asuu nyt perheineen Vantaalla.

Väinö on älykäs iloinen, suhtautuu ihmisiin ja koiriin suurella ystävällisyydellä. Väinö on oppinut hienosti ja nopeasti pillin ja naksuttimen. Pehmolelut ovat kovasti mieleen, mutta pallot, pahvipaketit ja purtilot ovat kaikista parhaat pelivälineet. Vantaan sanomia selataan myös kovasti.

Copyright © 2022