YHDISTYKSEN JÄSENKOIRAT

Yhdistyksemme jäsenten venäjänspanielien kuvagalleria. Gallerian sivulle Jäsenkoirat lisäämme mielellämme koirasi kuvia ja muita tietoja, joita haluat jakaa muiden kanssa koirastasi. Lähetä meille kuvia ja tekstiä koirastasi, jotka haluat lisättäväksi sivustolle. 

Dogs name/Koiran nimi: Marla
Nickname/Kutsumanimi: Marla
Dog info/ Koira info:  Marla on syntynyt 28.1.2020 Vihdissä ja asuu nyt Helsingissä. Marla on aurinkoinen ja ihana narttupentu.

Marla, syntymänimeltään Tiny, on nyt vähän yli yksivuotiaana melkein 13 kiloon kasvanut hurmaava venäjänspanieli-tyttö. Pikkutyttönä Marlaa jännitti kovin moni asia kuten esimerkiksi toiset koirat, avoimet rappuset ja putoilevat lehdet.
Vaikka maailma olikin aluksi hyvin jännä, on Marlan seikkalijaluonne aina vienyt voiton ja nykyään saakin oikein hakea tilannetta, jossa Marla hätkähtäisi. Jokainen koira on mahdollisesti uusi paras kaveri, ja samoin ihmisten kohdalla. Lasten kanssa, joita Marla on tavannut, on tullut erinomaisesti toimeen.
Luonteeltaan Marlan voisi tiivistää olevan loputtoman kiltti, aina valmis touhuamaan, mutta myös löhöilyyn (etenkin sateella) valmiudet omaava koira.
Marla asuu kerrostalossa, jossa yksinolo ja normielämä sujuu mallikkaasti, kun on alusta asti siihen tottunut. Mökkeilemme ja retkeilemme Marlan kanssa ympäri vuoden ja vapaana Marlaa onkin pidetty paikan sen salliessa. Omaa kuitenkin riistavietin, joka täytyy ottaa huomioon.
Yksinollessaan ei päästä usein äännähdystäkään, mutta perheen ollessa kotona suorittaa satunnaisia vahtimistehtäviä. Marla on käynyt myös metsällä kokeilemassa jälkiä, mutta vielä saaliina (ja tavoitteena) on ollut vain nuotiomakkaraa ja reipasta samoilua. Kaupunkiharrastukseksi Marlan kanssa on tarkoitus aloittaa nose-work, kunhan sopiva ajankohta aukenee. Muuten Marlan kanssa on käyty pentuna koirakoulussa opettelemassa perusjuttuja, joita näin teini-iässä nyt kertaamme säännöllisesti kotikoulussa. Marla on koira, joka voi samalla viikolla rämpiä Itä-Suomalaisessa suossa ja matkustaa ratikalla lounaalle Helsingin keskustaan. Tämä rotu ja yksilö on vienyt kirjoittajan aivan mennessään!

Videot: 

Nenäharjoite 1        Nenäharjoite 2

Nenäharjoite 3        Nenäharjoite 4

Dogs name/Koiran nimi: Charlie (ER22231/20)
Nickname/Kutsumanimi: Nemo
Dog info/ Koira info: Nemo on syntynyt 28.01.2020 Vihdissä. Nemo asuu Tuusulassa.

Videot:
Nuuskumatto                           Etsi riistakapula 
Uintitreeni
                                 Kuivaus ja rentoutus

Dogs name/Koiran nimi: Nikita
Nickname/Kutsumanimi: Niki
Dog info/ Koira info: Nikita eli Niki on 30.9.2010 syntynyt black&white narttu Latviasta. Niki on tullut kolmen veljensä (Dimitri, Sergei ja Vladimir) kanssa loppuvuonna 2010 Suomeen. Niki asuu nyt Vehmersalmella. Niki on seura- ja metsästyskoira. Kulkee joka paikassa mukana kaverina, mutta reissun ajaksi jää omakotitalon pihaan. Se pysyy omassa pihapiirissään ja ilmoittaa kaikki vieraat. Tunnistaa perheen autot ja niistä ei ilmoita. Metsästyksessä Nikia käytetään lintukoirana. Niki on sinnikäs metsällä ja noutaa kaikki ammutut sorsat. Riistaviettiä riittää muuhunkin, on ajanut jäniksiä metsässä lenkkeillessä . Tulee kutsuttuna takaisin, kun on saanut juosta vähän aikaa. Tykkää juosta myös mönkijän ja moottorikelkan perässä. Niki on erittäin ihmisrakas ja kaikki ovat sille kavereita. Toisten koirien kanssa Niki haluaa olla aina pomo. Niki inhoaa kastumista ja kastumista seuraa kuivattelu rituaali, jossa Niki kyntää pitkin mattoja tai nurmikkoa. Ui kyllä todella mielellään, varsinkin, jos järvessä on lintuja. Niki tykkää saunoa, mutta saunomista seuraa aina kuivattelu. Nikillä oli seurana Isomünsterin seisoja narttu, jonka kuoltua Niki on suorittanut vahtimista pihapiirissä yksin. Seurana oli  myös reilun vuoden kääpiöpinseri uros, jonka hyväksyi kaveriksi. Nykyään alkaa ikä jo painamaan ja leikkiä ei oikein jaksa nuorempien kanssa. Ruokakin maistuu hyvin, mitä se ei nuorempana tehnyt.

Dogs name/Koiran nimi: Nikolai Tyson Guc
Nickname/Kutsumanimi: Jyri
Dog info/ Koira info: Jyri on syntynyt 25.07.2019 Latvian Bauskassa. Jyri asuu nyt Helsingissä.

Videot:
Kerjäämisen jalo taito              Lenkillä

 

Dogs name/Koiran nimi:  Mousey (ER52988/19)
Nickname/Kutsumanimi: Martta
Dog info/ Koira info: Martta on syntynyt 09.06.2019 Vihdissä. Martta asuu nyt Kirkkonummella.

Martta on lempeä, ystävällinen, utelias, leikkisä ja helposti innostuva 1 v 8 kk:n ikäinen kaunokainen. Martta oli syntyessään kuuden pennun pentueesta kaikkein pienin ja suurikorvaisin pentu, jonka vuoksi hänen syntymänimensä on Mousy. Martan asenne elämään on ”kaikki käy” ja jokainen päivä on hyvä päivä. Martta suhtautuukin suurella myönteisellä energiallaan niin muihin ihmisiin kuin toisiin koiriinkin. Martan mielestä on aivan luontevaa kiivetä vieraiden ihmisten syliin ja osoittaa hellyyttä ”marttamaisesti” eli suukottamalla korvia. Erityisesti Martta pitää lapsista, mitä pienempi sitä ihanampi. Rotumääritelmän mukaista hitaasti lämpiävyyttä ei siis ainakaan vielä ole havaittavissa Martan kohdalla.

Martta on energisen rodun äärimmäisen energinen yksilö. Energisyyden, innokkuuden ja suunnattoman oppimishalun vuoksi olemme kokeilleet Martan kanssa monenlaisia aktiviteetteja aivan pienestä pitäen. Martta on päässyt 12-viikoisesta lähtien pentu-tokon kautta kokeilemaan rally-tokon alkeet, noseworkin perusteet ja agility-kursseja. Agility osoittautui Martalle erityisen mieluiseksi, kuten myös teini-ikäiselle treenaajallekin, joten sitä harrastetaan yhä. Nuoren koiran kanssa agilityn treenaaminen on lähinnä tottelevaisuuden ja radalla olon harjoittelua ja vasta, kun keho on saanut rauhassa kasvaa, on aloitettu varsinaiset esteharjoitteet. Tämän lisäksi Martalle hyvin luontaista nenätyöskentelyä harrastamme noseworkin opasteiden mukaisesti kotioloissa. Martta etsii kodin kätköistä eri tuoksuisia t-pusseja ja merkkaa löydöksen istumalla.  Nenätyöskentelyä saatamme tulevaisuudessa jatkaa muissakin muodoissa. Lisäksi Martan arkeen kuuluvat pitkät kävelylenkit, lyhyemmät juoksulenkit, palloleikit pellolla, vapaana metsässä kuljeskelu ja kesällä uiminen. Käymme myös säännöllisesti kaverikoiratreffeillä. Kuulostaa ehkä paljolta, mutta reilun vuoden yhteiselomme jälkeen tuntuu, että vähempi ei oikein Martalle riitä. Martta tarvitsee sekä fyysistä että älyllistä tekemistä joka päivä. Hieman hämmästyttävää onkin se, että kotiloissa Martta ei häsellä, sähellä tai hölmöile, vaan on pullamössöinen sohvaperuna. Martta tulee sinne, missä muukin perhe on, vaikka vessaan, jos joku sattuu mukaan päästämään. Vaikka Martta haluaa sylitellä ja hellitellä, osaa hän myös olla itsekseen ja huolehtia rohkeasti reviiristään. Turha on oravien yrittää tulla meidän piha-aidan taakse norkoilemaan.

Toiveissamme oli koira, jonka voisi ottaa mukaan minne vaan ja joka osaisi käyttäytyä vieraissakin tilanteissa, eikä olisi eroahdisteinen. Tämän toiveen toteuttamiseksi olemme vieneet Marttaa jo nelikuisena esimerkiksi ruuhka-aikana kauppakeskukseen kahvilaan ja asteittain piteneviksi ajoiksi hoitoon läheisillemme. Hieman huumoria on vaatinut olla kauppakeskuksessa innokkaan vauva-spanielin kanssa, mutta vuoden iässä Martta on ollut jo ravintolassa mukana syömässä (siis sisällä, ei terassilla!) ja kaikki sujui yllättävän suvereenisti. Ennen Marttaa ajatus ravintolaillallisesta koiran kanssa olisi lähinnä naurattanut, mutta Martta on tehnyt meille kaiken yllättävän helpoksi. Venäjänspanieli, ainakin meidän yksilömme, oppii uudet asiat vähillä toistoilla ruoalla motivoiden ja tuntuu sopeutuvan mihin vaan.  Ainoa yllätys, johon emme olleet osanneet varautua, on metsästysvietti. Se tuntuu olevan voimakas ja synnynnäinen. Linnut ajetaan puskista lentoon, uimassa pitää kerätä suuhun jokainen pinnalla kelluva kaisla ja metsässä liikkuessamme Martta löytää ”iloksemme” linnunraatoja ja tuo niitä sitten onnesta pakahtuen. Kun pää on puskassa ja häntä vipattaa vallattomasti, tiedossa on edellä mainittu aarre.

Venäjänspanieli oli meille entuudestaan tuntematon rotu ja muutaman mutkan kautta löysimme sattumalta tämän upean rodun ja upean yksilön. Martta on hämmästyttävä yhdistelmä aktiivista, innokasta, sinnikästä, kestävää ja oppivaista harrastuskoiraa ja ystävällistä, luotettavaa, kilttiä ja syliä rakastavaa perhekoiraa. Paras ikinä!

Martta aloitti agilityn perheen tyttären kanssa 4 kk iässä. Tuolloin kyse oli vaan radalla kävelystä, tottelevaisuudesta ja leikkimisestä, koska seura (ERTTI) oli hyvin tarkka kasvavan koiran rasituksesta. Ihania videoita siis löytyy kun pentu treenaa pikku tytön kanssa. Martta on harrastanut agilityä noin 1,5 v mutta harvakseltaan. Nyt syksyllä perheen tytär ei pääse treeneihin ja siksi perheen äiti tai isä tuura. Lisäksi Martta on käynyt noseworkissä, rally-tokossa ja nykyään siis etsintä-kurssilla (sitä jatketaan nyt ”tosissamme” eli Martta ehkä etsii joskus oikeasti kadonneita). 

Videot:
Agility 1                                                                Agility 2
Agility 3                                                                Nosework 1
Nosework 2                                                       Ihmisen etsintäkurssi metsä
Ihmisen etsintäkurssi raunio                   Frisbee etsintä nouto

Dogs name/Koiran nimi: Vilvalla Uuno (ER57974/20)
Nickname/Kutsumanimi: Uuno
Dog info/ Koira info: Uuno on syntynyt 28.07.2020 Vilivallan kennelissä Virossa. Uuno asuu nyt perheineen Helsingissä

Vilivalla Uuno, Unski, Untamo… rakkaalla koiralla on monta nimeä, mutta harvalla sellainen, joka sopii kuin nenä päähän. Uuno on reipas, elämäniloinen, rohkea ja veikeä nuori mies. Moni ihastuukin Uunon charmikkaaseen luonteeseen heti ensi silmäyksellä. Uuno on alusta lähtien ollut utelias yksilö ja rohkealla asenteellaan on tutustunut erilaisiin ympäristöihin ja asioihin. Herra tulee myös hyvin toimeen eri koirien sekä ihmisten kanssa ja on yleensä innokkaana jakamassa pusuja kaikille. 

Uuno on varsinainen energiapakkaus, joka kaipaa aktivointia ja seuraa. Onneksi hän on todella perso ruoalle ja nameille, joka on helpottanut koulutusta. Hän oppii nopeasti uudet temput ja käskyt, mutta itsepäisyytensä vuoksi toistoja tarvitaan paljon. Uuno rakastaa aarteen (namien) etsintää yli kaiken ja voisi leikkiä tätä koko päivän. Emme ole vielä ehtineet kokeilla nose workia, mutta heti tilaisuuden tullessa aiomme tutustua lajiin. Uskon, että keskittymiskykyä vaativa laji sopisi Uunolle mainiosti, sillä hän saisi kohdistaa energiansa myös muuhun kuin pelkkään riehumiseen. Toinen asia mistä Uuno nauttii todella paljon, on pitkät metsälenkit ja luonnossa temmeltäminen. Synnynnäistä metsästysviettiä pojasta löytyy ja etenkin linnut ovat todella mieleen.

Uuno on ensimmäinen venäjänspanielimme ja olemme täysin myytyjä tästä rodusta. Innokas, seurallinen ja aktiivinen rotu sopii hyvin arkeemme ja Uuno yksilönä on juuri sellainen, mitä rodultamme toivoimme. 

Videot:
Uimassa                 Ihana kesä
Uuno ja Lana veli ja sisko & kaverukset

 

Dogs name/Koiran nimi: Vilvalla Pyry (ER24610/21)
Nickname/Kutsumanimi: Pyry
Dog info/ Koira info: Pyry on syntynyt 28.7.2020 Vilivallan kennelissä Virossa. Kotimatka jo paljasti synnynnäisen matkustajan niin autossa kuin laivassa. Pyry on elämäniloinen, ystävällinen, seurallinen, vauhdikas ja perhekeskeinen. Lenkkeillessä ja erityisesti lumella liikkuessa lihaksikkaasta rakenteesta, ketteryydestä ja päättäväisyydestä on hyötyä. Metsässä liikkuessa on tullut ilmi että riistaviettiä löytyy varsinkin sorkkaeläimiä kohtaan. Metsälenkin jälkeen Pyry usein istuu saunassa lämmittelemässä.

Videot:
Ihana päivä            Ulkoilua

Dogs name/Koiran nimi: Vilivalla Edi (ER11902/21)
Nickname/Kutsumanimi: Edi
Dog info/ Koira info: Edi on syntynyt 28.07.2020 Vilivallan kennelissä Virossa. Edi asuu perheineen Akaassa.

Videot:
Vesinouto
                   Frisbee

Dogs name/Koiran nimi: 
Nickname/Kutsumanimi: Lana
Dog info/ Koira info: Lana on syntynyt 28.07.2020 Vilivallan kennelissä Virossa. Lana asuu perheineen Helsingissä.

Videot: 
Ihana peti                    Vesinouto
Selkähieronta             Onko siellä aarre?
Lana ja Uuno sisko ja veli & kaverukset

Dogs name/Koiran nimi: Olivia Guchess (ER41026/21)
Nickname/Kutsumanimi: Stella
Dog info/ Koira info: Stella on syntynyt 26.09.2020 Latvian Bauskassa. Stella asuu nyt perheineen Akaassa.

Dogs name/Koiran nimi: Olga Guchess
Nickname/Kutsumanimi: Olga 
Dog info/ Koira info: Olga on syntynyt 26.09.2020 Latvian Bauskassa. Olga asuu nyt perheineen Mäntsälässä.

Videot:
Uintia uimahallissa

Dogs name/Koiran nimi: Orion Guchess (ER16077/21)
Nickname/Kutsumanimi: Laika
Dog info/ Koira info: Laika on syntynyt Latvian Bauskan kylässä 26.9.2020. Pieni tyttökoira asuu Helsingissä Länsi-Pasilassa keskuspuiston kupeessa, seuranaan 8 -vuotias englanninspringerspanieli ”Bismarck”. Laika on sosiaalinen seurakoira jolle ihmisten läheisyys on tärkeää. Lenkillä  moikkaillaan tuttuja ja tuntemattomia ohikulkijoita ja usein nämä rakastuvat pieneen hurmuriin samantien. Myös kyselyitä rodusta ja värityksestä satelee säännöllisesti. Metsästys on myös lähellä Laikan sydäntä ja keväällä lintujen äänet saavat pienen metsästäjän kuulon ja pentukoulun opit unohtumaan lähes kokonaan. Onneksi vanhempi Bismarck-koira käy noutamassa Laikan takaisin omistajien luokse. Laika on innokas auringonottaja ja etsii kotona pienimmänkin pläntin, johon aurinko paistaa.

Videot:
Laika ja “isoveli” Bismarck        Talvipäivä ja pallo

 

Dogs name/Koiran nimi: Ofelia Bertta Guchess (ER26912/21)
Nickname/Kutsumanimi: Bertta
Dog info/ Koira info: Bertta on syntynyt 26.09.2020 Latvian Bauskassa. Bertta asuu nyt perheineen Helsingissä.

Bertta on iloinen, reipas ja hellyydenkipeä tyttökoira. Pienenä pentuna Bertta oli melko arka, mutta iän karttuessa siitä on tullut yhä rohkeampi ja sosiaalisempi. Sisällä Bertta on rauhallinen ja rakastaa olla siellä missä muutkin: esim. leffaa katsottaessa Bertta on aina mukana ja tulee aivan viereen (tai jopa syliin) sohvalla. Vaikka Bertta rakastaa läheisyyttä, niin yksinolo ei ole sille kuitenkaan ongelma, vaan se jää kiltisti lepäilemään muun perheen lähtiessä töihin ja kouluun. 

Ulkona Bertta on todella reipas, eikä sitä saa oikeastaan lenkkeilemällä väsytettyä. Eniten Bertta pitää metsälenkeistä, jolloin se saa olla vapaana. Metsässä Bertta saattaa ottaa isonkin reviirin, mutta käy kuitenkin säännöllisesti tarkistamassa isäntäväen sijaintipaikan. Jos Bertta näkee kuitenkin jäniksen, unohtuu isäntäväki siksi hetkeksi, kun Bertta luulee saavansa jäniksen kiinni. Eli Bertalta löytyy ainakin jonkin verran riistaviettiä. Vietti näkyy välillä myös niin, että isompien teiden ylitystä odottaessa Bertta haluaisi lähteä ajamaan ohiajavia autoja ja haukkuu niiden perään. 

Bertalla on tarkka nenä ja teemme sille kotona päivittäin pieniä etsimistehtäviä. Olemme yrittäneet opettaa Bertalle myös sienestystä, mutta toistaiseksi se on lähinnä säheltänyt ja syönyt raakoja suppilovahveroita suoraan korista 🙂

Bertta on myös mainio juoksulenkkikaveri: kun juoksuvaljaat otetaan esille ja lähdetään liikkeelle, niin Bertta unohtaa kokonaan haistelemisen ja juoksee koko lenkin tasaista vauhtia juoksijan edessä kuin “juna”. 

Nyt talvella ja pimeän aikana Bertasta on kuoriutunut myös pienimuotoinen vahtikoira. Pimeällä pihaan mennessään sen täytyy haukkua ja käydä tarkistamassa pihan jokainen nurkka, mutta onneksi haukku lakkaa kun piha on todettu vaarattomaksi. Samoin sen täytyy haukkua, kun ovikello soi tai jos vieraita ihmisiä tulee pihaan. Mikään tyhjänhaukkuja Bertta ei silti ole. Bertta on myös opetellut hiljaisen ja huvittavan, lähes äänettömän “vuh”-haukun, jolla se yrittää saada isäntäväen heltymään ja antamaan sille herkkuja. Kaiken kaikkiaan Bertta on kyllä kertakaikkisen herttainen pakkaus 🙂

Videot:
Leikki kaverin kanssa         Bertta ja Olga sisko hangessa

Dogs name/Koiran nimi: Onni Guchess (ER19548/21)
Nickname/Kutsumanimi: Onni
Dog info/ Koira info: Onni on syntynyt 26.09.2020 Latvian Bauskassa. Onni asuu nyt perheineen Tampereella.

Videot:
Kiva hyppiä lumessa

Dogs name/Koiran nimi: Mosse
Nickname/Kutsumanimi: Mosse
Dog info/ Koira info: Mosse on syntynyt 17.04.2013, Lappeenrannassa. Mosse perheineen asuu Helsingissä.

Mosse on aktiivinen ja elämästä nautiskeleva ystävämme. Mosse rakastaa juoksulenkkejä ja tennispallon kanssa leikkimistä, mutta myös nautiskelee mielellään sohvalla selällään köllien ja rapsutuksia kerjäten. 

Dogs name/Koiran nimi: Sisu
Nickname/Kutsumanimi: Sisu
Dog info/ Koira info: Sisu on syntynyt 28.04.18 Rääkkylässä. Sisu asuu perheineen Joutsenossa.

Copyright © 2023