Venäjänspanielista uusi koirarotu Suomessa

Kennelliiton hallitus hyväksyi kokouksessaan 4.4.2019 uudeksi rekisteröitäväksi roduksi venäjänspanielin. Rotu sijoittuu FCI:n roturyhmään 8, eli ylösajavat koirat ja vesikoirat.

Venäjäspanielin rotumääritelmä perustuu Venäjän kennelliiton rotumääritelmään.

Kennelliiton hallitus päätti, että venäjänspanielilla on PEVISA-ohjelma kaudelle 1.1.2020 – 31.12.2024. Se on sama kuin kantarodulla cockerspanielilla. Pentujen vanhemmista tulee olla ennen astutusta annettu lonkkakuvauslausunto ja astutushetkellä voimassa oleva silmätarkastuslausunto. Lonkkaniveldysplasian raja-arvo on aste D (koskee kaikkia rotuja). Tuloksen D saanut koira pitää parittaa tuloksen A saaneen koiran kanssa. Silmätarkastuslausunto ei saa astutushetkellä olla 24 kk vanhempi.

Venäjänspanieleita voidaan alkaa rekisteröidä Suomen Kennelliiton tuontikoirarekisteriin, edellyyttäen että alkuperämaan Export Pedigree on olemassa, passi alkuperämaasta jos ei sitä ole passin saa sen hankittua eläinlääkärin kautta.

Rodun edustajalla jolla FCI jäsenmaan tunnustuma rekisteritodistus saa osallistua näyttelyihin, kokeisiin ja testeihin 1.1.2020 alkaen. Kilpailuihin kuten esimerkiksi agilityyn ja tottelevaisuuskokeisiin rotu voi osallistua heti.

Lisätiedot

Näyttely- ja ulkomuototuomaritoimikunnan esittelijä-sihteeri
Paula Rekiranta
paula.rekiranta@kennelliitto.fi
puh. 09 8873 0219

Jalostusneuvoja
Päivi Rantasalo
paivi.rantasalo@kennelliitto.fi
puh. 09 8873 0229

Copyright © 2020