AGILITY (alta löytyy muutama video jossa ollaan jo päästy alkeisiin)

Agility on mainio yhteinen liikuntaharrastus omistajalle ja koiralle. Agilityharrastus on avoin kaikille koiraroduille myös seka- eli monirotuisille ja täten myös tietysti ei rekisteröidyille koirille.

Agility sopii hyvin koirille, joilla on paljon virtaa ja tykkää kiipeillä ja hyppiä. Lisäksi monilla aroilla koirilla agility lisää itseluottamusta, rohkeutta ja itsenäisyyttä. Agilityn voi aloittaa nuoren koiran kanssa (4kk-1v), mutta kontakti esteitä (keinu, puomi, a-este) ei harjoitella nuoren pennun kanssa, koska se ei ole vielä riittävän kehittynyt tekemään näitä lihaksille ja luustolle raskaampia esteitä/ suorituksia. Nuoren koiran kanssa vältetään hyppyesteitä sekä varsinaisia ratoja. Tärkeää harjoittelussa on löytää motivointikeinot, jotka sopivat juuri kyseiselle koiralle. Näitä voivat olla esimerkiksi makupalat, lelut tai leikki.

Agility on myös urheilulaji, jota voi harrastaa monella eri tasolla, siinä voi edetä ihan huippu-urheilu tasolle asti ja jopa kansainvälisiin kisoihin. Tärkeätä että hauskuus on mukana ja että koira sekä ohjaaja molemmat tykkäävät tekemisestä.

Agility kilpailemisen voi aloittaa, kun koira on saavuttanut aikuiskokonsa. Kilpailevan koiran täytyy olla vähintään 18 kuukauden ikäinen, terve, tunnistusmerkitty ja rokotettu Suomen Kennelliiton määräysten mukaisesti. Koiran tulisi myös olla perustottelevainen.

Alkeiskursseja järjestävät agilityseurat, joita on Suomessa jo melkein joka paikkakunnalla. Aluksi koiralle opetetaan kukin estetyyppi erillisenä ja vähitellen voidaan siirtyä harjoittelemaan ratoja ja vaikeampia ohjauskuvioita. Tärkeää harjoittelussa on löytää motivointikeinot, jotka sopivat juuri kyseiselle koiralle. Näitä voivat olla esimerkiksi makupalat, lelut tai leikki.

Ei muuta kuin yhteyttä alueellasi toimivaan agilityä harrastuksena tarjoavaan koirakerhoon.

Agilityliitto, linkki: Kuinka harrastamaan

Lycka ensimmisiä ratapätkiä:

Lycka 06.07.2021        Lycka 21.09.2021      Lycka 04.10.2021                                                     

 

Copyright © 2023